Участь спортсменів Херсонщини у міжнародних спортивних змаганнях (1952-1991 рр.) - Нікітенко, С.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена участі спортсменів Херсонщини в міжнародному спортивному русі. Хронологічні рамки дослідження охоплюють період від входження радянських атлетів в міжнародне спортивне співтовариство до розпаду СРСР. Проаналізована участь херсонських спортсменів у Олімпійських іграх, світових і європейських чемпіонатах. Особлива увага в статті приділена міжнародним зустрічам спортивних збірних команд Херсонської області з іноземними командами, клубами і колективами фізкультури.