Аналіз механізмів стимулювання розвитку «зеленої» електроенергетики в Європейському Союзі - Гелетуха, Г.Г.; Желєзна, Т.А.; Дроздова, О.І. (Промышленная теплотехника, 2011)
Розглянуто сучасний стан та перспективи розвитку сектору «зеленої» електроенергетики Європейського Союзу. Проаналізовано існуючі механізми стимулювання виробництва електроенергії з відновлюваних джерел в ЄС. Показано, що основними інструментами підтримки даного сектору є «зелені» тарифи, «зелені» сертифікати та різного роду субсидії.