Геоінформаційна технологія формування кадастрів емісій та поглинань парникових газів у лісовому господарстві Тернопільської області - Бунь, Р.А.; Слука, І.В. (Штучний інтелект, 2011)
Розроблено математичні моделі для просторового аналізу процесів поглинання вуглекислого газу в процесі росту дерев та процесів емісії парникових газів унаслідок вирубування лісів на теренах Тернопільської області. Створено геоінформаційну технологію, яка дає можливість формувати георозподілену базу даних, будувати просторові кадастри емісій і поглинань парникових газів та оцінювати вуглецевий баланс у лісовому господарстві Тернопільської області.