Управління розподілом ресурсів центрів обробки даних телекомунікаційної мережі - Яремко, І.М.; Турупалов, В.В. (Штучний інтелект, 2011)
Розглянуто проблему оптимізації ресурсів центрів обробки даних телекомунікаційної мережі. Запропоновано комбінований алгоритм багатокритеріальної оптимізації методу послідовних поступок та методу обмежень, який забезпечує розв’язання задачі оптимізації кількості серверів центрів обробки даних за кількома критеріями.