Перспективи Волино-Подільської нафтогазоносної області в контексті пошуків пасток вуглеводнів неантиклінального типу - Гарасим, С. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2010)
Розглянуто типи можливих неантиклінальних пасток та визначено перспективи їхньої нафтогазоносності. З’ясовано, що нафтогазопрояви із силурійських відкладів приурочені до рифових побудов, виявлених у баговицькому, малиновецькому і скальському горизонтах силуру. Рифогенні силурійські споруди вважаються першочерговими для проведення комплексних геолого-геофізичних досліджень з метою визначення ділянок для буріння свердловин. Нафтогазопрояви зафіксовано в кембрійських відкладах (район м. Перемишляни) південно-західної окраїни Східноєвропейської платформи. Тут виділено декілька піщаних горизонтів, які можна вважати колекторськими. Передбачаються пастки нафти і газу неантиклінального типу, а саме стратиграфічно екрановані.