До літології нижньоеоценових відкладів північно-західного шельфу Чорного моря - Ревер, В. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2010)
На основі літологічного вивчення нижньоеоценових відкладів північно-західного шельфу Чорного моря встановлено три літологічні типи розрізів: карбонатний, глинисто-карбонатний та теригенний. Вивчено петрографічні особливості товщотворних компонентів, ареали їхнього домінуючого розвитку в розрізах теригенних (Одесько-Безіменний) та карбонатних (Фланговий, Шмідтівський, Кримський) порід.