Негативні наслідки неконтрольованого затоплення Стебницького рудника калійних солей (Передкарпаття, Україна) - Павлюк, В. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2010)
Виділено негативні наслідки неконтрольованого затоплення Стебницького рудника калійних солей. Розглянуто деякі явища активізації негативних екзогенних геологічних процесів та спрогнозовано їхній подальший розвиток. У межах гірничого відводу другого рудника калійних солей спостерігається системна активізація розвитку карсту та пов’язаних з ним негативних екзогенних геологічних процесів. Аналіз виділених процесів, які набирають тут небезпечного характеру, свідчить про те, що подальший їхній розвиток призведе до загрози безпеки життєдіяльності на територіях впливу. Запропоновано напрями запобігання, зменшення і стабілізації небезпечних екзогенних геологічних процесів у межах можливого розвитку техногенно активізованого соляного карсту.