Когнітивна метафора як засіб об’єктивації концепту “страх” у творах М. Коцюбинського - Коляденко, О. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
У статті проаналізовано один із фрагментів емоційної концептосфери – концепт «страх» та специфіку його мовної репрезентації у творах М. Коцюбинського. Виявлено основні метафоричні моделі та їх складники, що кодують емоцію страху в текстах письменника.