Структурне анотування у корпусі текстів (на прикладі прози Івана Франка) - Бук, С. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Стаття презентує деякі результати, отримані в процесі укладання корпусу текстів І. Франка. Зокрема, уточнено поняття структурне анотування корпусу текстів. Виявлено важливі елементи структурного анотування корпусу прозових текстів І. Франка, а саме: авторське визначення жанру твору, примітки автора про переробку, присвята, епіграф, цитата, авторський підпис твору (дата і/або місце написання, правдиве ім’я чи псевдонім), авторські та редакторські покликання. Теґи на їх позначення можна вважати необхідними для кожного корпусу текстів окремого автора.