Розробка математичної моделі випуску продукції на нижніх рівнях управління виробництвом - Шептура, О.О.; Соколова, А.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розроблені математичні моделі управління випуском продукції на нижніх рівнях виробничого процесу, які враховують час переналадки обладнання при виробництві різних видів продукції та дозволяють обрати оптимальні режими роботи устаткування, що забезпечують мінімальні витрати ресурсів: електроенергії, газу, води.