Роботизовані комп’ютерно-апаратні комплекси широкого призначення: необхідність і проблеми створення - Шевченко, А.І.; Сальников, І.С.; Сальніков, Р.І.; Цапко, Є.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розглядається необхідність і проблеми щодо проекту створення роботизованих комп’ютерно- апаратних комплексів широкого призначення. Наводиться оглядова інформація із суміжних сфер до- слідження і розробок, пропонується загальна методологія побудови систем та їх структури.