Вітчизняні архівні джерела про дорадянську охорону здоров'я в Харкові - Робак, І.Ю. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Визначена роль і місце вітчизняних архівних джерел при дослідженні дорадянської охорони здоров’я в Харкові. Встановлена наявність документів, пов’язаних із даною проблематикою, в 13 фондах Державного архіву Харківської області і 7 фондах Центрального державного історичного архіву в м. Києві. Усі виявлені архівні матеріали систематизовано залежно від їх походження. Попереджено про труднощі, пов’язані з опрацюванням описаних джерел.