Про побудову моделі топографії на акваторії Чорного та Середземного морів - Марченко, О.М.; Ярема, Н.П.; Павлів, Т.Р. (Геодинаміка, 2011)
У роботі виконано дослідження висот поверхні Чорного та Середземного морів з використанням даних супутникової альтиметрії. Побудована модель висот (SST) Чорного та Середземного морів. Отримані результати порівняно з висотами Європейського квазігеоїда.