Встановлення буронабивних пальових фундаментів з антифрикційним шаром у просадочних ґрунтах ІІ типу - Грецький, Д.В. (Національна Академія наук України, 2007)
Установлено, що застосування пальового фундаменту з антифрикційним шаром у гідрофобізованій обсипці дає можливість зменшити її водо- та газопроникність. Розроблено технології по встановленню пальових фундаментів в просадочних ґрунтах ІІ типу із застосуванням прошарку з гідрофобізованого ґрунту. Також розроблено технології по приготуванню гідрофобізованого ґрунту.