Українська гідронімооснова Бут - у слов’янському і неслов’янському контекстах - Вербич, С. (Iнститут української мови НАН України, 2009)
Статтю присвячено етимологічному аналізові гідронімів Бутля і Бутивля, що в бас. Верхнього Дністра. Зазначені назви розглядаємо в контексті споріднених гідронімів із основою Бут- як у межах Славії, так і поза нею.