Динамика зависимости внутриглазного и артериального давления в течении суток у больных передней ишемической оптической нейропатией с сопутствующей артериальной гипертензией на фоне применения ингибиторов карбоангидразы - Бездетко, П.А.; Шилкина, Д.И. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
На сьогоднішній день в виникненні ПІОН (передня ішемічна оптична нейропатія ) найбільшу увагу приділяють порушенню градієнта артеріального та нутрішньоочного тиску у цієї категорії пацієнтів, особливо в нічний час. Ця проблема актуальна у хворих на гіпертонічну хворобу, які отримують гіпотензивні препарати, посилюючі прояви нічної фізіологічної гіпотензії. В роботі представлені результати дослідження градієнта АД/ВГД (артеріальний тиск/внутрішньоочний тиск) у гіпертоників з ПІОН, а також інформація про застосування інгібіторів карбоангідрази у цих хворих з метою профілактики та лікування ПІОН.