Оптическая когерентная томография в диагностике солнечного ретинита и его последствий у детей - Боброва, Н.Ф.; Суходоева, Л.А.; Иваницкая, Е.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Досліджено дві дитини (три ока) із сонячним ретинитом , різної давнини. Встановлено, що фоторетиніти, як гострі так і „ давні ” у дітей достатньо добре візуалізуються з допомогою ОСТ, та мають характерні мікроструктурні зміни у фовеа. Вони не прогресують і можуть бути виявлені через багато років. До того ж навіть пластичність регенаторних процесів у дитячому віці не дає ефекту цілого відновлювання поміняних структур сітківки у фовеальній області , не дивлячись на те, що зорові функції ураженого ока залишаються високими.