Исследование функционального состояния сетчатки в условиях фотостресс-теста у пострадавших с прямой контузионной травмой органа зрения - Голубов, К.Э. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У роботі надаються дані дослідження функціонального стану сітківки в умовах фотострес- тесту у 75 постраждалих на пряму контузій ну травму органу зору у різні часи після травми. Фотострес призводить до суттєвих змін показників функціональної активності сітківки в умовах тесту,що були більш виразними у хворих на пошкодження середньої та важної ступені. Дані показників ПЄЧФ,КЧИМФ доцільно вико рис-товувати під час проведення профілактичних оглядів та рішення питань трудової експертизи.