Зрительные функции и их динамика у школьников с нарушением зрения - Каёткина, Е.В.; Кондратюк, Г.И.; Османова, Л.Ш. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вивчена динаміка гостроти зору і інших зорових функцій у 214 школярів з найпоширенішою патологією очей - аномаліями рефракції і косоокістю. Встановлено, що створення спеціальних умов, вживання спеціальних методів і засобів навчання школярів з порушенням зору, постійний нагляд лікаря-офтальмолога і проведення комплексного лікування сприяло підвищенню зорових функцій майже у половини пацієнтів, стабілізації зорових функцій у всіх дітей протягом учбового року.