Прогноз положительного результата панмакулярной лазеркоагуляции «решетка» у больных с кистозным диабетическим макулярным отеком - Махер Альзин; Уманец, Н.Н.; Розанова, З.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Після аналізу преопераційного стану хворих на кістозний макулярний набряк було встановлено, що найбільш значущими факторами є товщина сітківки в макулярній ділянці та площа аваскулярної макулярної зони. Встановлено, що товщина сітківки в макулярній ділянці менше ніж 545 мкм та площа аваскулярної зони менше ніж 10000 пікселей зумовляють позитивний результат лазерної коагуляції.