Нарушения окислительно-антиоксидантного гомеостаза в патогенезе реперфузионного синдрома, отягощенного воздействием ионизирующего излучения - Алиев, Л.Л.; Харченко, В.З.; Кубышкин, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В ході експериментальних досліджень, присвячених вивченню синдрому взаємного обтяження при комбінації реперфузійного синдрому та впливу іонізуючого випромінювання, проведених на білих щурах-самцях лінії «Vistar», масою 180 – 200 грамів, було виявлено підвищення активності процесів перекисного окиснення ліпідів, а також зниження активності антиоксидантів. Вказані порушення мали більш виразний характер при комбінованому впливі реперфузійного та променевого компонентів, що слід розглядати як важливу ланку патогенезу комбінованих радіаційних уражень.