Результаты комбинированного лечения резектабельного рака мочевого пузыря при выполнении цистэктомий - Думанский, Ю.В.; Мальцев, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Наданий аналіз лікування 130 хворих інвазійним раком сечового міхура після цистектомії з різноманітними варіантами деривації сечі. На стадію Т3b-Т4b припало 93,8 +1,3%, на випадки ураження реґіонарних лімфатичних вузлів – 26,9%. Малосприятлива та несприятлива гістопатологічна градація G 2-4 зареєстрована в 56,9%+1,8 спостережень. Комбіноване лікування приблизно у 34 (26,1%) випадках. Використання розробленого засобу ендолімфатичної хіміотерапії у даному контингенті хворих дозволило суттєво та статистично достовірно збільшити п’ятирічну виживаність до 39,3 +10,89% проти 22,8 +5,01% після тільки хірургічних втручань, без ускладнення безпосередніх результатів лікування.