Липидный профиль, гипоадипонектинемия и гиперлептинемия у детей с первичной артериальной гипертензией - Каладзе, Н.Н.; Алёшина, О.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено вивчення ліпідного профілю і адіпокинов в сироватці крові у 82 дітей у віці від 12 до 16 років із первинною артеріальною гіпертензією. Найбільш виражені зміни відмічались у дітей із стабільною артеріальною гіпертензією і з підвищеним індексом маси тіла.