Состояние системы гемоглобина в эритроцитах больных железодефицитной анемией - Ёлкина, Н.М. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Установлено, що зниження вмісту загального гемоглобіну в еритроцитах хворих на залізодефіцитну анемію супроводжується зменшенням процентної долі глікозильованої форми гемоглобіну. Водночас, посилюється утворення функціонально інертної метформи гемоглобіну, що може бути причиною інтенсифікації в еритроцитах хворих вільно-радикальних реакцій.