Опыт клинического применения препарата монтелукаст у больных с сезонным аллергическим ринитом - Знаменская, Л.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У роботі вивчалася клінічна ефективність препарату монтелукаст у пацієнтів із сезонним алергічним ринітом в порівнянні з дезлоратадином. Під наглядом було 40 пацієнтів із сезонним алергічним ринітом у віцівід 18 до 50 років. Пацієнтам проводилася покрокова фармокотерапія в залежності від інтенсивності симптомів рінокон’юнктівіта, виражених в балах. Пацієнти були розділені на 2 групи: хворі I групи, 22пацієнта–приймали монтелукаст, пацієнти II групи – дезлоратадин. Оцінка ефективності лікування здійснювалась з урахуванням обсягу й інтенсивності фармакотерапії. Проведене дослідження дозволило зробити наступні висновки: застосування препарату монтелукаст при сезонному алергічному риніті призводить до швидкої регресії симптомів та поліпшенню самопочуття, застосування препарату монтелукаст зменшує потребу в додаткових антимедиаторних та протизапальних препаратах.