Алгоритм диагностики и лечения бактериальных абсцессов печени с применением эхонавигационных интервенций - Поправко, Н.В.; Влахов, А.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представлені результати діагностики і лікування абсцесів печінки у 26 хворих, яким виконані черезшкірні пункційно-дренуючі втручання під контролем ультразвукового дослідження (УЗД). Діагностична інформативність УЗД при абсцесах печінки склала: чутливість – 93,3%; специфічність – 84,4%; точність – 90,5%. Встановлена висока ефективність ехонавігационних інтервенцій в лікуванні абсцесів печінки. Пункційний метод використовували у 20 пацієнтів, дренажний – у 6. Запропонован алгоритм діагностики і лікування абсцесів печінки.