Нёбно-глоточное расстояние как показатель эффективности логопедической реабилитации больных с расщелинами мягкого и твёрдого нёба - Кудинов, В.А.; Вальдес-Акоста, О.Д.; Шуракова, Е.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Вивчено ефективність логопедичної реабілітації хворих з ущелинами м’якого й твердого неба. Доведено залежність ефективності відновлення мови від величини небно-глоточого відстані.