Тактика ведения острого гематогенного остеомиелита у детей, осложненного сепсисом - Притуло, Л.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У статті представлений аналіз лікування септико-піємічної форми гострого гематогенного остеомієліту в дітей, який ускладнився двосторонньою септичною пневмонією, правобічним гнійним плевритом, ентероколітом, токсичною нефропатією в асоціації із сепсисом і вторинним імунодефіцитом. При даному стані необхідно використовувати ранню діагностику, своєчасну й правильну тактику хірургічного, медикаментозного й імунокорегуючого лікування.