Урогенитальный хламидиоз – современные подходы к ведению больных - Левин, А.К.; Святенко, Т.В.; Андриуца, Л.А.; Ткаченко, А.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Урогенітальний хламідіоз на сучасному етапі лишається актуальною проблемою, недивлячись на багаточисельні роботи, які присвячені науковим та практичним дослідженням у цьому напрямі. Авторами статті було поставлено задачу оптимізації лікувальних схем із застосуванням сучасних антибактеріальних засобів. В представленій роботі приводяться результати аналізу спостережень за 56 пацієнтами хворими на урогенітальний хламідіоз у віці 18-50 років, які отримували у комплексній терапії азитроміцин та офлоксацин.