Роль изучения протеиназ-ингибиторной системы в определении тактики лечения при доброкачественных узловых образованиях молочной железы - Усманова, Т.Э. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено обстеження 35 пацієнток з доброякісними вузловими утвореннями молочної залози. Клінічні групи хворих: одна група – с доброякісними вузловими утвореннями молочної залози без ознак запалення; друга група – із запальними змінами. Контрольна група – 12 жінок без патології молочних залоз. У доброякісних вузлових утвореннях молочної залози з ознаками запалення на місцевому рівні спостерігається зростання протєїназ і дефіцит кислотостабільних інгібіторів, що обгрунтовує вживання адекватної протизапальної терапії для запобігання прогресу, ризику малігнізації та рецидивів патології.