К вопросу местного обезболивания у больных со спинальной травмой - Нагорный, П.А.; Маркович, О.В.; Казачёк, Н.Н. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
При повному порушенні провідності спинного мозку у хворих з хребтово-спиномозковою травмою і відсутності больової чутливості нижче рівня ушкодження зберігаються відповідні вегетативні реакції на больові подразники надпорогового значення. Наведено рекомендації щодо анестезіологічнiй допомоги при необхідності оперативних втручань у даної категорії хворих.