До питання інформаційно-аналітичного забезпечення реалізації державної інноваційної політики - Лисиця, Т.М.; Мельник, А.М. (Національна Академія наук України, 2007)
Розглянуті питання актуальності та шляхи створення інформаційно аналітичної систе ми реалізації державної інноваційної політики. Обґрунтована необхідність створення відповідної інформаційно аналітичній бази, яка дасть можливість отримувати максимум інформації щодо стану об'єктів управління, проводити аналіз альтернатив їх розвитку з врахуванням постійної зміни зовнішнього та внутрішнього середовищ, а також готувати рекомендації щодо реалізації державної інноваційної політики.