Удосконалений алгоритм обчислень доплерівського лага - Барась, С.Т.; Онищук, О.В. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
Запропонована процедура обчислень для визначення значень складових вектора швидкості судна з одночасним введенням поправок на кути відхилень системи променів характеристик спрямованості. Особливість полягає у тому, що кути визначаються власне доплерівським лагом з використанням отриманих доплерівських зсувів у кожному циклі випромінювання-прийому. У статті наведені розрахункові залежності та обґрунтування доцільності таких обчислювальних процедур.