Гожик Петро Феодосійович (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
21 жовтня 2012 року виповнилося 75 років Петру Феодосійовичу Гожику - відомому вченому у галузях палеонтології, четвертинної геології, морської геології, директору Інституту геологічних наук НАН України, Президенту Палеонтологічного товариства HAH України, голові Національного стратиграфічного комітету України, члену Науково-технічної ради з досліджень Антарктики, члену Комісії HAH України з проблем наукової спадщини академіка В.І. Вернадського, голові секції нафти і газу Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки, науковому керівнику Національного антарктичного наукового центру України, академіку НАН України, доктору геолого-мінералогічних наук, Заслуженому діячу науки і техніки України, двічі лауреату Державної премії України, Лауреату премії HAH України ім. П.А. Тутковського, нагородженого Почесною грамотою Верховної Ради України, медаллю В.І. Лучицького «За заслуги в розвідці надр», золотою медаллю Спілки геологів України «За заслуги», орденом «За заслуги» III ступеня.