Єремєєв Валерій Миколайович (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
Єремєєв Валерій Миколайович, видатний вчений-океанолог, перший в історії НАН України академік за спеціальністю "Океанологія", доктор фізико-математичних наук, професор, генеральний директор Океанологічного центру, директор Інституту біології південних морів ім. О.О. Ковалевського НАН України, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреат премії ім. В.І.Вернадського в галузі геології, геохімії, геофізики і гідрофізики, лауреат премії уряду Російської Федерації в галузі науки і техніки, Почесний доктор РАН.