80 років від дня народження Бориса Олексійовича Нелєпо (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2012)
15 серпня 2012 р. виповнилося б 80 років від дня народження відомого вченого-океанолога, доктора фізико-математичних наук, професора, лауреата Державної премії УРСР (1979) і СРСР (1989) у галузі науки і техніки, директора Морського гідрофізичного інституту АН УРСР (1974-1985 рр.), академіка НАН України Бориса Олексійовича Нелєпо.