Особливе партнерство та перспектива отримання реальних ґарантій безпеки - Лега, А.Ю. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
У статті автор аналізує можливість отримання Україною реальних ґарантій безпеки, вказує, що Україна не може розраховувати на надання з боку Альянсу ґарантій безпеки в зв’язку з тим, що вона не є повноправним членом НАТО. Автор виділяє перспективні напрями партнерства з блоком, характеризує формування нових систем безпеки в Чорноморсько- Каспійському геополітичному просторі.