Португалія та країни Сходу: історія взаємовпливу цивілізацій - Пронь, С.В. (Історичний архів. Наукові студії, 2008)
Стаття присвячена аналізу відносин Португалії з країнами Сходу. Автор на основі широкого аналітичного підходу здійснив спробу по-новому оцінити відносини Португалії та країн Сходу.