Мінералогія у Національній академії наук України - Павлишин, В.І.; Платонов, О.М.; Брик, О.Б.; Возняк, Д.К.; Квасниця, В.М.; Курепін, В.О.; Мельников, В.С.; Міцюк, Б.М.; Семененко, В.П.; Таращан, А.М. (Мінералогічний журнал, 2008)
Статтю присвячено історії розвитку мінералогічних знань в Україні з часу створення у 1918 р. Української Академії наук. Стисло розглядаються основні досягнення вчених НАН України в різних областях цієї важливішої дисципліни з циклу наук про Землю — регіональній та генетичній мінералогії, кристалохімії та фізиці мінералів, кристаломорфології, біомінералогії, експериментальній, космічній та прикладній мінералогії тощо. Підкреслено внесок українських вчених у розвиток світової мінералогічної науки.