К определению толщины пленки жидкости на вращающемся диске - Коханенко, М.С.; Процышин, Б.Н.; Абаржи, И.И. (Промышленная теплотехника, 2007)
Подано методику розрахунку товщини плівки рідини, яка утворюється в верхній напівплощині вертикально розміщеного диска, який обертається. Встановлено поле швидкостей течії у плівці рідини. Отримано аналітичні залежності товщини плівки від радіальної і кутової координат та параметрів системи. Показано, що зростання радіальної координати і кутової швидкості призводить до збільшення товщини плівки.