Краезнавчий аспект в культурологічній освіті України (з досвіду викладання культурології) - Маньковська, Р.В. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У статті з врахуванням краєзнавчого аспекту узагальнюється набутий досвід виховання екологічної культури, що засвідчує глибинність реалізації державної програми розвитку краєзнавства в Україні.