Залежність радіаційних пошкоджень кристалічної структури еденітів від їхнього хімічного складу - Іваницький, В.П.; Бондаренко, Г.М.; Вознюк, П.О. (Мінералогічний журнал, 2008)
За допомогою методу ядерної гамма-резонансної спектроскопії вивчено розподіл різновалентних катіонів заліза по октаедричних позиціях структури еденітів у процесі їх опромінення. Здійснено порівняння залежностей рівнів накопичення радіаційно окисненого заліза від хімічного складу еденітів та гастингситів.