Школа церковного співу в Манявському скиті - Яра, М. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Дослідниця із Польщі торкається ще малодосліджених проблем української фольклористики, висловлює оригінальні ідеї та робить ґрунтовні висновки, щодо витоків української культури.