Похід проти українства на межі XIX - XX ст.: газета "Киевлянин" про український театр - Половинчак, Ю.Л. (Інститут історії України НАН України, 2005)
У статті висвітлюються проблеми розвитку національної культури в умовах царизму. На основі чисельного фактичного матеріалу розглядаються проблеми розвитку українського театру.