Демографія українського села XVI-XXI ст. крізь призму історико-краєзнавчого дослідження - Андрощук, О.В. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Автор торкається проблем „малої батьківщини", досліджує її історію на прикладі тривалого часу, акцентує увагу на історіографії питання.