Внесок народу України в перемогу над німецько-фашистськими загарбниками - Тронько, П.Т. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Відомий і авторитетний учений історик України із сучасних позицій висвітлює трагічні сторінки історії українського народу, показує його героїзм і самопожертву в ім'я своєї вітчизни.