З історії створення закону про збереження пам'яток старовини - Григор’єва, Т.Ф. (Інститут історії України НАН України, 2005)
Розкривається історія становлення і збереження, пам'яток історії в Україні, з'ясовується вклад у цю справу відомих діячів української культури, виявляється структура цієї багаторічної праці.