Метод локального теплового воздействия (зондовый метод) измерения теплопроводности материалов с выносными преобразователями температуры - Декуша, Л.В.; Менделеева, Т.В.; Воробьев, Л.И.; Декуша, О.Л. (Промышленная теплотехника, 2005)
Запропоновано метод локальної теплової дії, що його застосовують для вимірювання теплопровідності твердих матеріалів, з розміщенням вимірювача температури (ИТ) за межами плями теплової дії. Доведено, що при такому розміщенні ИТ контактний термічний опір значно менше спотворює результат вимірювання.