Петрохімічні особливості лужних порід Антонівського масиву (Побужжя) - Дубина, О.В. (Мінералогічний журнал, 2009)
Розглянуто петрохімічні особливості порід Антонівського масиву, приналежного до лужно-ультраосновної формації і розташованого в Дністрово-Бузькому районі Українського щита. Наведено нові результати хімічного аналізу головних типів порід та їх нормативний склад (CIPW ). Показано особливості зміни хімічного та нормативного складу від ранніх до пізніх різновидів порід. Виявлено відмінності в розподілі деяких петрогенних компонентів між однотипними породами із різних масивів лужно-ультраосновної формації.