Біогеохімічні показники ґрунтів у зоні впливу Костянтинівського свинцево-цинкового комбінату - Кураєва, І.В.; Манічев, В.Й.; Олішевська, С.В.; Локтіонова, О.П.; Яковенко, О.В. (Мінералогічний журнал, 2009)
Проведено біогеохімічний аналіз зразків техногенно забруднених ґрунтів на території Костянтинівського свинцево-цинкового комбінату. Виявлена пряма залежність між дозою забруднення і кількістю резистентних до нього мікроорганізмів. Визначена ґрунтова біота техногенно забрудненого чорнозему.